Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisi

PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK SERVİSİ

Gelişimsel, kapsayıcı ve önleyici rehberlik anlayışını temel alan Rehberlik Bölümümüz, ilkokul döneminin yaş özelliklerini ve öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçlarını da dikkate alarak etkinliklerini yürütür.

Bu dönemde, gelişimi destekleme amaçlı yapılan herhangi bir müdahale çocuklarda ileriki dönemlere kıyasla çok daha kısa sürede, daha kalıcı ve etkili sonuçlar yaratmaktadır. Bu anlayış çerçevesinde, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, başarılı  bireyler olarak yetişmeleri temel amacını gütmekteyiz.

Bütün bu süreç içinde, velilerimizle ve öğretmenlerimizle işbirliği yaparak gerekli çalışmaları ve yönlendirmeleri yürütmekteyiz.